dotaguides

Küldj be dota guide-ot, oszd meg a tapasztalataid és segítsd ezzel a többi dotást! A guideokért nem vállalunk felelősséget! Ti bekülditek, mi megosztjuk és mindenki döntse el, hogy jó-e vagy sem, illetve kommentben elmondhatjátok a véleményeteket.

Magyar Dota Klub

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Magnataur guide - C00L.Pain tollából

2011.03.06. 23:12 | nggergo | Szólj hozzá!

A guide forrása a Magyar dotások kocsmája. (sajnos rég volt ott bejegyzés)

Ezzel a guide-al megtanulhatjátok eredményesen használni a Magnataurt 1-1 clanwar keretein belül. Mint minden clanwar, a guide is kezdődjön a herodraft-al:
Mivel a magnataurra épülő taktikákat nagyon nehéz megfogni, ezért a magna általában firstpick-ként szerepel. A magnataur megfogására alapvetően 3 hős alkalmas: Nerubian Assassin, Beastmaster és Silencer (ezzel a legnehezebb).
Ha ezeket a hősöket bannolja a kezdő csapat, akkor szinte biztos hogy magnataurra játszanak, így érdemes bannolni. Ha azonban mégis bent marad akkor olvassátok el a cikket még a game előtt gyorsan és figyelmesen :)

A magnataur első és legfontosabb feladata a game elején a dagger kifarmolása. Ezt 3 módon érheti el:

1.) Leghatásosabb ha solozunk vele (csak középen lehet):
Game elején vegyünk min. 3 clarity potion-t 1 vagy 2 adag tangot, a maradék pénzből pedig faágakat.
A build: Wave - Stat - Wave - Stat - Wave - ULTI - Wave ezután az Empower-t maxoljuk, aztán felváltva a statot és a Mighty Swinget.
Ha easy vagy solo-lane ellen játszunk akkor deny-oljunk és lasthiteljünk minél többet, s level5 előtt ne nagyon waveljünk. Level5től kezdjük el tolni a waveket úgy, hogy legyen belőle min. 1 creepkillünk és sebezze az enemy hero-t is. Első itemünk bottle legyen és lehetőleg az összes rúnát mi szedjük fel (ez 1v1ben lehetséges általában).

2.) Ha hardlane ellen vagyunk, akkor maradjunk távol és a shockwave-el lasthiteljünk már level1től, hogy ne legyen szinthátrányunk. Ha nem halunk meg level5ig akkor bottleal már nem gond megfogni őket. Bottle után h jól tudjunk creepelni (prók vagyuk vagy bénázik az ellen) egyből daggerre gyúrjunk, ha nem megy annyira akkor előbb 1 boots és utána dagger. Ha sololanen vagyunk akkor a 17-20 perces dagger számít jónak.
Ha van a csapatunkban 1 zeus vagy 1 SF vagy valaki akinek fontos hogy solozzon, akkor magnát elküldhetjük 2v2 lane-re is.
Magna mellé az a leghatásosabb ha egy nuker ranged hőst rakunk be egy basilius ringgel (TS THD zeus), ugyanis level6 előtt úgy lehetnek csak hosszú életűek ha low-hp-n tartják az ellenfél hőseit. 2v2 lanen 22-25 perc alatt ajánlatos összeszedni a daggert.

3.) A 3. lehetőség, hogy erdőzni megyünk: gamekezdő itemnek csak egy tangot vegyünk és scourgeben középen, sentinelben pedig lent húzzuk be a creepeket 2 neutral-spotig (1 creepwave-t 2 neutral creephelyre húzzunk be egyszerre - nem könnyű megcsinálni...). Ezzel megvan a level3 és a bottle, így innen már könnyű erdőzni. Ha jól csináljuk akkor a 18-20. percre megvan a daggerünk és mehetünk gankelni.

Mind3 módozat esetén a cél, hogy előbb legyen daggerünk mint az ellenfél hőseinek és ezzel bárhova mehetük gankelni úgy, hogy az ellenfél túlélési esélye 0. A dagger után egyből rakjunk 1 travelt így bárhol megfordíthatjuk a csatát vagy kezdhetünk ganket. Ezután rakhatunk radiance-ot, tarackot vagy assaultot ez a többi herotól függ hogy éppen mire van szükség.
Magnataur mellé az AoE-s hősök a legideálisabbak (TS lina THD SF Tiny...). Egy jó magnaulti és egy jó daggeres Tiny konkrétan kivégez korlátlan mennyiségű ellenséges hőst 2000 HP alatt :D.
Ahhoz hogy a magnataur ultik eldöntsék a gamet, nagy mapcontroll kell maximális observer és sentry warddal, hogy váratlanul kapják meg a stunt és ne szaladjanak szét az ultink előtt, de a legfontosabb: a magnás játékstílushoz nagy csapat-összhang kell, egyedül semmit sem ér.

Címkék: sentinel magnatur

A bejegyzés trackback címe:

https://dotaguides.blog.hu/api/trackback/id/tr202716975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása